zaterdag 22 augustus 2009

Zo Vergelijk Je Lening

Wil jij de goedkoopste lening afsluiten? Dan zul je leningen moeten gaan vergelijken. Het is niet de meest sexy methode, maar het blijft wel de beste manier om zo goedkoop mogelijk een lening te krijgen.

Maar leningen vergelijken is een kunst, niet alleen maar tarieven naast elkaar leggen zonder erbij na te denken. De meeste mensen kijken er op die manier tegenaan als ze een krediet willen gaan sluiten, maar dat is jammer genoeg te oppervlakkig. Het kan ook weer de andere kant opslaan, als adviseurs net doen alsof een lening hetzelde is als hersenchirurgie en zij het alleen maar kunnen doen.

Een lening vergelijken hoeft niet moeilijk te zijn als je een stappenplan hebt dat je kunt volgen. Je moet een aantal factoren naast elkaar leggen en je krijgt vanzelf een goed resultaat aan het uiteinde. Het Pareto principe speelt ook een flinke rol als je leningen gaat vergelijken. 80% doet er niet toe en 20% van de factoren is belangrijk. Tachtig procent van je lening wordt bijvoorbeeld bepaald door twintig procent van de factoren.

Er zijn drie belangrijke factoren. Om te beginnen moeten er rente tarieven worden vergeleken. Dat doen de meeste mensen wel, maar daar stoppen ze. En dat is verkeerd.

Je moet namelijk ook nog de aflos structuur van het krediet bekijken. Met de aflosstructuur kun je zien wanneer je af moet lossen, hoe dat gebeurt en hoe het volledige kostenplaatje eruit zal zien. Het is jammer dat deze factor niet zoveel aandacht krijgt, want het speelt toch een grote rol bij financieringen.

De derde factor is de totale looptijd. Een looptijd is de totale tijd die je neemt om de lening in zijn geheel af te lossen. De aflos structuur van een lening is aardig grillig en vaker heel moeilijk te vergelijken. De looptijd is altijd vast en eenvoudig naast elkaar te leggen.

Ben je geinteresseerd in geld lenen vergelijk, lees er meer over op de link in dit artikel

1 opmerking:

  1. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen