donderdag 13 augustus 2009

Wat is mijn maximale lening hoeveelheid

Als je wilt weten hoeveel jij kunt lenen zijn er tientallen of misschien wel honderden plaatsen online die je het antwoord op ndie vraag kunnen geven. Als we alleen al kijken naar de hoeveelheid lening calculators die we online vinden is het al overweldigend. Maar wat natuurlijk belangrijk is; zijn die hulpmiddelen eigenlijk wel betrouwbaar?

Als je een kort antwoord wilt krijgen; het hangt van van alles en nog wat af. Het is een beetje het GIGO principe, Garbage In, Garbage Out. Of Good Stuff In, Good Stuff Out. Een uitleg. De gehele precisie van een rekenkundig model is totaal afhankelijk van de invoermogelijkheden die jij hebt.

Hoeveel je kunt lenen hangt dus niet puur en alleen van je inkomen af, maar veel meer van jouw persoonlijke situatie. Als jij een BKR notering hebt staan bijvoorbeeld dan is je situatie helemaal anders en je leenmogelijkheden ook.

Waar je dus moet beginnen is niet zozeer de vraag hoeveel kan ik lenen, maar eerder� hoeveel wil ik lenen. Misschien zoek je simpelweg naar de hoogst mogelijke lening, maar het is praktischer om te zoeken naar de beste lening voor een bepaald doeleinde. Ben je bijvoorbeeld bezig met verbouwen en heb je extra ruimte nodig, dan is een doorlopend krediet een goede mogelijkheid. Maar als je een autolening gaat afsluiten is er eigenlijk geen goede reden om extra bij te lenen.

Als het even kan, probeer dan ook een vast bedrag voor jezelf af te spreken. Besef altijd dat elke euro die je nu leent ook weer terugbetaald zal moeten gaan worden. Je helpt jezelf van de regen in de drup als je een te hoge lening neemt en het overschot uitgeeft aan niet noodzakelijke dingen.

Ben je geinteresseerd in hoeveel kan ik lenen, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten