donderdag 6 augustus 2009

WOZ lening

Tot recentelijk was een WOZ krediet niet erg in trek. De kredietvorm bestaat al langer, maar door de toegenomen interesse in krediet en geld is er weer interesse. Omdat zij verstrekkers van WOZ leningen meer zekerheid geven, zijn de meer exacter wordende WOZ waardes een stimulans in deze verandering.

Een WOZ krediet is gebaseerd op de overwaarde die er zit tussen de WOZ waarde en je huidige hypotheek. Als je een WOZ lening wilt, moet er een overwaarde bestaan tussen je hypotheek en de WOZ waarde van je huis. De door de gemeentetaxatie aangegeven overwaarde geldt als onderpand voor je lening. Bijna elke geldverstrekker is ook op deze kredietvorm gesprongen, want het is voor hen fijn om te lenen aan mensen met een eigen woning.

Hoewel er dalende ontwikkelingen zijn op dat gebied, blijft vastgoed een goede waarborg voor een lening. Banken vermijden liever alle risico en kiezen daarom voor de stabiele vastgoedwaarden. Het is niet te verwachten dat het WOZ krediet gaat verdwijnen. Toekomstige WOZ taxaties zullen meer en meer uitgevoerd worden door taxateurs.

In de toekomst zal voor deze waardes, die nu standaard bepaald worden, een indexering gebruikt worden. Hierdoor heeft een bank nog minder kans op missers omdat de WOZ waarde veel minder vaak ver naast de daadwerkelijke waarde zit. Een korte zoektocht op internet brengt je al een eind op weg naar een WOZ krediet.

Zorg wel dat je een aantal aanbieders naast elkaar legt. Verschillende geldverstrekkers naast elkaar leggen is wel degelijk zinvol, omdat de rentes en voorwaarden bij elke verstrekker anders zijn. In de leningenmarkt is de concurrentie hoog, omdat het gaat om een algemeen product. Dit is ideaal voor jou als leningafnemer.

Een grondige vergelijking kan je lage rente en goede voorwaarden opleveren. Omdat het een grote besparing oplevert als je daadwerkelijk gaat lenen, zal het geen verspilde moeite zijn.

Om meer te lezen over Een WOZ krediet , kijk op de link in dit artikel.

1 opmerking:

  1. Hallo,

    U bent op zoek naar een goed aanbod om uw bedrijf te verjongen of bent op zoek naar een lening om uw huis te bemachtigen. We kunnen u deze lening verstrekken voor al uw verzoeken, neem contact met mij op per e-mail:
    E-mail: Rolandgadner@outlook.de
    Bestandsnummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen