maandag 17 augustus 2009

Pluspunten Van Lenen

Lenen heeft uiteraard zijn voors en tegens, net als alle andere dingen. Het moge duidelijk zijn wat de voordelen zijn van lenen. Je krijgt direct wat je wilt hebben, in plaats van er maanden op te wachten of zelfs jaren als je voor iets groots gaat sparen.

Natuurlijk raden we je niet aan om voor het minste of geringste al geld te gaan lenen. Dat is niet verstandig, zowel op korte als op lange termijn. Toch zijn er ook momenten dat een lening gewoon wel verstandig is.

Mensen van de oude stempel beweren vaak nog steeds dat een lening altijd verkeerd is en dat je voor alles dat je wilt hebben moet sparen. Maar als dat zo is, dan zouden er heel wat minder woningtransacties gebeuren in ons land. Doe maar eens een poging om een paar ton bij elkaar te leggen. De eerste regel in de discussie tussen sparen en lenen is dan ook dat je een lening kunt afsluiten als het onderpand gaat stijgen in waarde.

Dergelijke regels zijn alleen vaak geboetseerd en verwrongen. Als je alleen al terugdenkt aan het hele aandelenlease verhaal dat recent is geweest. Bij deze plannen werden er leningen afgesloten voor leasing van aandelen. De aandelen werden dus niet eens in jouw naam gekocht, ze werden alleen door jou geleased!

Het gevolg was dat er een situatie werd gecre�erd waarbij de consument nooit kon winnen, omdat de commissiestructuur zodanig was dat de waarde van de aandelen al extreem omhoog moesten gaan om geld te verdienen. De betrokken partijen werden op hun vingers getikt, maar het heeft ontzettend lang geduurd en het heeft heel veel mensen heel veel geld gekost.

Wanneer iets veel te goed lijkt om waar te zijn, ga er dan maar vanuit dat het dat ook is. Het minste dat je dan kunt doen is nauwkeurig onderzoek en echt op de materie induiken voor je een beslissing neemt waar je later spijt van krijgt. Het is beter om nu onderzoek te doen naar het beste leenproduct of spaarproduct, dan dat je later op de blaren moet zitten.

Ben je geinteresseerd in online sparen, lees er meer over op de link in dit artikel.

1 opmerking:

  1. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen