vrijdag 7 augustus 2009

Snel geld lenen met BKR

De behoefte om snel geld te lenen is nergens groter als bij mensen die een BKR melding hebben staan. Op zichzelf is het geen schande om een BKR notering te hebben, want die loop je al snel op. Maar het kan wel als een brandmerk voelen als je steeds maar weer wordt afgewezen bij je aanvraag voor een lening bij banken en geldverstrekkers.

Het goede nieuws is dat snelle leningen vaak niet eens toetsen bij BKR. Bij een minilening wordt het bijvoorbeeld niet gedaan omdat het bedrag zo klein is. De alternatieven zoals particulier lenen zijn ook vaak opties die gebruikt kunnen worden zonder BKR toetsing.

Er zijn echter stemmen opgegaan de afgelopen tijd om snel lenen zonder BKR te verbieden. De SP heeft bijvoorbeeld recent voorgesteld om snelle leningen te verbieden. De reden die wordt aangevoerd is dat er woekerrentes voor leningen worden gevraagd.

Deze leningtypes zitten inderdaad vrij hoog in rente. Het rentetarief wordt zelfs nog veel hoger zodra een lening later als bedoeld wordt terugbetaald. Bij wanbetaling kan het zijn dat rente zelfs oploopt naar meer dan 100% van de lening. Vergeleken met alle gangbare rentetarieven voor leningen een torenhoog bedrag.

Maar is het verstandig om het daarom te verbieden? Of je het nou een ethische manier van zakendoen vindt of niet, de snelle leningen worden wel verkocht. Als de behoefte er niet was zouden snelle leningsoorten al snel zijn uitgestorven. Maar ze gaan als hete broodjes over de toonbank.

Het is aan jou om je eigen verantwoording te nemen op dit gebied. Jij kunt als enige bepalen wat wel en niet goed voelt en welke verplichtingen volgens jou verantwoord zijn. Denk je dat je de lening niet kunt terugbetalen, of niet op tijd kunt terugbetalen? Teken er dan niet voor. Maar heb je een dringende behoefte en weet je dat je het op niet al te lange termijn kunt terugbetalen, laat je dan niet tegenhouden.

Ben je geinteresseerd in snel lenen, lees er meer over op de link in dit artikel

1 opmerking:

  1. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen