zondag 16 augustus 2009

Leningen Naast Elkaar Leggen

Om de goedkoopste lening te krijgen zul je moetne vergelijken. En om te vergelijken zul je eerst moeten weten hoe een goede lening vergelijking eigenlijk werkt. Gewoon een aantal aanbiedingen naast elkaar leggen is namelijk geen geweldig idee. De kans is groot dat je dan appels met peren gaat vergelijken en dat kan nooit de bedoeling zijn.

Als je nu bepaalde zaken weet die straks je leningaanvraag gaan beinvloeden, zoals een bepaalde gezondheidsverklaring of een BKR registratie die je hebt opgelopen, zeg het dan altijd vooraf. Voor een geldverstrekker komt dat sowieso al goed over. Je geeft ze duidelijke informatie zodat ze vooraf een beeld kunnen vormen. OPok is het niet verstandig om achter te houden omdat het toch aan het licht gaat komen bij alle toetsingen die nog volgen.

Er wordt nauwkeurig gecontroleerd wie een lening kan aangaan en wie niet, gebaseerd op de acceptatie criteria van een bank. Sommige mensen mopperen over de acceptatiecriteria van banken, maar uiteindleijk verander je er gewoonweg niet veel aan.

Heb je alle gegevens doorgegeven, dan kun je er zeker van zijn dat je offertes gaat ontvangen die redelijk nauwkeurig zijn. Ze zijn aangepast aan jouw individuele plaatje en ze geven je daarom een goede basis om te kunnen vergelijken. En dan komt het moment dat je het maximale uit de vergelijking wilt gaan halen.

Het eerste dat je wilt doen is vergelijken op basis van rente. Dit is de stap die bijna elke leningnemer wel uitvoert. Het enige probleem is dat het merendeel van de mensen daar ook gelijk stopt, terwijl er nog meer belangrijke factoren bij een financiering spelen.

De twee dingen die naast lening rente van belang zijn, zijn de structuur van de aflossing en de looptijd van een lening. Een lening kan soms wel heel goedkoop lijken, maar eigenlijk hartstikke duur zijn. Waarom? De looptijd is bijzonder lang en/of de aflosstructuur is zodanig dat je extreem veel aan rente betaalt.

In de wereld van leningen wordt een verplichting nogal eens over bijzonder lange tijd uitgespreid. Soms kan een lening dan goedkoop op papier lijken op gebied van maandlasten, maar het is van belang om altijd het hele plaatre in de gaten te houden.

Trek dus de looptijd recht en vergelijk dan pas maandelijkse bedragen. Maandelijks aflossen is altijd verstandig, want de schuld neemt af en daarmee ook de rente.

Ben je geinteresseerd in goedkoop krediet, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten