zaterdag 8 augustus 2009

De verschillende soorten financieringen

Er zijn ontzettend veel varianten van financieringen op de markt. De ene klinkt nog exotischer als de andere, maar ruwweg komen ze allemaal op 1 van deze 3 mogelijkheden neer. De drie mogelijkheden zijn een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en een hypothecaire financiering. Iedereen die verstand heeft van financi�le zaken zal aangeven dat dit eigenlijk te eenvoudig is en dan hebben ze nog gelijk ook. Anderzijds is het vereenvoudigen van een aantal dingen meestal een goed idee op het moment dat je een beslissing moet gaan nemen op een gebied waarin je weinig expertise hebt.

Het type financiering waar je voor kiest heeft alles te maken met het doel waarvoor je wilt gaan lenen. Is het iets huis-gerelateerd, dan zijn hypothecaire kredieten bijna altijd voordelig als welke andere financiering je ook zou kunnen krijgen. De rente voor een financiering is namelijk grotendeels afhankelijk van het onderpand dat er in ruil voor wordt gegeven. Bij een minifinanciering kan de rente bijvoorbeeld over de honderd procent heengaan bij te late betaling, vanwege het feit dat er nauwelijks onderpand is. Bij een hypothecaire financiering is het onderpand weer heel groot en dat drukt de rente aanzienlijk. Dit is omdat een geldverstrekker of bank het fijn vindt als er een groot onderpand is voor de lening die ze verstrekken.

Als je kijkt naar autofinancieringen, dan zit het weer anders. Financieringen voor zaken zoals auto�s, meubelen, bedden en noem het allemaal maar op liggen een heel stuk hoger op rente gebied. De reden waarom ligt ook voor de hand. Onderpanden zoals een auto of meubelen dalen in waarde met de tijd en vormen daarmee een risico. Een bank of geldverstrekker wil het liefst een stabiel onderpand hebben voor de verstrekte financiering. Woningwaardes zijn bijzonder stabiel op lange termijn. Ook een inkomen uit vast contract is daarom een stabiel onderpand voor een bank.

Ben je geinteresseerd in financiering, lees er meer over op de link in dit artikel

2 opmerkingen:

  1. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    E-mail: Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888
    Website: https://creditfinance-bank.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen