maandag 17 augustus 2009

Sparen Nog Actueel?

Sparen was de norm in vroeger tijden. Wilde je iets kopen, dan spaarde je een stukje van het geld dat binnenkwam en kocht het. Dat mag in deze tijd wel ouderwets worden genoemd, maar het lijkt duidelijk dat deze methode wel zo zijn voordelen had.

Tegenwoordig is lenen het devies. Mocht je nu geen geld hebben, dan is dat geen bezwaar. Terugbetaling komt later wel, nu eerst maar een lening afsluiten. Op die manier bekeken is een lening gewoon een manier van sparen, maar een stuk onvoordeliger. Als je spaart krijg je namelijk rente, als je leent betaal je rente.

We gaan in dit artikel de verschillen zien tussen sparen en lenen. Jouw visie op geld bepaalt in zijn geheel in wat voor licht je dit beziet. Wat we in elk geval moeten doen is de argumenten nakijken van voorstanders en tegenstanders.

Een quote die vaak in succesboeken terugkomt en die vaak wordt toegeschreven aan W. Clement Stone of Napoleon Hill is; wie niet kan sparen heeft niet in zich wat nodig is om succesvol te worden. Want sparen is belangrijk. Niet alleen het sparen voor dingen die je graag wilt hebben, maar ook het sparen door bewust elke keer wat geld opzij te leggen dat er binnenkomt.

Sparen geeft je op die manier een reserve die je niet hebt als je altijd op de pof leeft. Een dergelijke zienswijze is alleen maar aanleiding tot armoede uiteindelijk. Het is dus de tijd om te zien wat voor spaar en leen mogelijkheden voor jou correct zijn.

Ben je geinteresseerd in sparen, lees er meer over op de link in dit artikel.

1 opmerking:

  1. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen