dinsdag 18 augustus 2009

Het Lenen of Sparen Dilemma

Het nemen van een lening is een grote verantwoordelijkheid, die je bovendien een flinke tijd achterna blijft zitten. Dat klinkt misschien wel eng, maar het wordt alleen vervelend als je er niet vooraf over nagedacht hebt. Kijk bijvoorbeeld naar de mensen die gedupeerd werden door een aandelen lease plan of een ander zogenaamd spaarplan waar werd geleend voor de aankoop van aandelen. Deze mensen deden niet genoeg achtergrond onderzoek, trapten met open ogen in de val en zaten later op de blaren.

Tot vandaag de dag zijn de rechtszaken nog daarover bezig en het is niet waarschijnlijk dat alles op zeer korte termijn zal worden gaan opgelost. Hetzelfde gaat op voor de beleggers en investeerders die in het piramide spaar spel zijn gestonken van Bernie Madoff. Er werd al gewaarschuwd dat het te mooi was om waar te zijn en dat bleek ook. Het probleem is dat uiterlijk bedriegt bij deze zwendelaars, omdat ze getraind zijn in het oplichten van mensen. Ze hebben alle kleurige brochures, ze hebben zogenaamd betrouwbare adviseurs en ze hebben een wijze raad van bestuur.

En dan spat de zeepbel. Dan is het net alsof investeerders hartstikke onnozel zijn om te hebben geinvesteerd in iets dat duidelijk een grote zwendelarij bleek te zijn. Dit soort piramide spellen gebeuren wel vaker en we zullen het meer gaan zien door de alom aanwezige kudde mentaliteit van mensen.

Houd je aan de regel dat je alleen leent voor onderpanden die in waarde stijgen en je kunt hier eigenlijk niet de mist mee in gaan. Maar als je bijvoorbeeld gaat lenen voor een auto, dan moet je er bij stilstaan dat je op een gegeven moment die hele som zult moeten terugbetalen, met rente.

Een auto daalt alleen in waarde, dus een autofinanciering kost je geld. Dat is geen probleem, je moet het alleen vooraf beseffen. Het belangrijkste is dat je vooraf een plan hebt gemaakt voor je financiele verplichtingen die je aangaat. Plan vooruit en dan kom je er vanzelf achter dat sparen geen enorme kunst is. De verleiding is makkelijk te weerstaan als je weet waar je aan begint bij een lening.

Ben je geinteresseerd in geld sparen, lees er meer over op de link in dit artikel.

1 opmerking:

  1. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen