maandag 17 augustus 2009

Sparen is goed

Het overgrote merendeel van mensen zoekt de spaarrekening op met de hoogste rente die ze krijgen kunnen. Dit loopt overigens synchroon aan de neiging van mensen om te zoeken naar het aandeel met de hoogste dividend uitkering per kwartaal. Oosterse mensen zijn hier overigens wat slimmer in. Westerlingen zijn korte termijn gericht, terwijl Oosterlingen veel meer zoeken naar lange termijn voordeel.

Sparen draait helemaal niet alleen maar om rente. Het gaat soms om een paar tientjes wat je extra krijgt door een paar promille meer, tenzij je extreem bemiddelt bent. Een spaarrekening openen draait gewoon om het kiezen van iets dat bij je past. Je moet zoeken naar een spaarrekening die aansluit bij je doelen en wensen.

Sparen gebeurt het allerbeste als je niet erbij nadenkt. Een goed beginpunt zou zijn tien procent van datgene wat binnenkomt. Als je dat automatisch maandelijks van je salaris spaart dan kun je een automatische afschrijving laten maken die wordt overgemaakt naar je rekening. Vanaf dat punt is het weer een stuk makkelijker om veel geld te sparen zonder dat je er echt je best voor doet.

Kom niet in de verleiding om geld op te nemen van je spaarrekening. Als je een PIN pas erbij krijgt, weiger die dan of gooi hem weg, je hebt hem toch niet nodig. Die rekening moet dus als het ware een geldmagneet zijn, zodat alles vanzelf naar je toe komt. Je hebt altijd een reserve om op terug te vallen en je hoeft niet bang te zijn dat je op een gegeven moment droog komt te zitten of blut bent. Je financiele zaken op die manier regelen is dan wel zo prettig.

Ben je geinteresseerd in bank sparen, lees er meer over op de link in dit artikel.

1 opmerking:

  1. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen