dinsdag 11 augustus 2009

Het afsluiten van een doorlopend krediet

In vergelijking met de meer ouderwetse vormen van krediet bestaat het doorlopend krediet nog niet zo lang.Bij de traditionele vormen van krediet ga je een lening aan met een maandelijkse aflossing en met afspraken rond de looptijd.De gang van zaken bij een doorlopend krediet is niet hetzelfde. Wat anders is, is niet het feit dat je rente moet betalen, maar hoe de aflossing in zijn werk gaat.

Bij maar weinig doorlopende kredieten is er een concrete aflosdatum. Als je op dit moment een doorlopend krediet afsluit, krijg je negen van de tien keer niet te maken met een vaste aflosdatum.Dat betekent dat de kredietnemer maandelijks rente moet betalen en soms een bepaald bedrag moet aflossen, afhankelijk van wat is overeengekomen toen het krediet werd gesloten. Het verschil met een gewone lening is dat de lener bij een doorlopend krediet het al afbetaalde bedrag nog eens op kan nemen.

Bij een aflossing van 300 euro per maand is er de mogelijkheid de maand daarop 300 euro extra op te nemen.Op die manier is het voor veel consumenten dan ook moeilijk om richting een einddatum te werken.Een doorlopend krediet heeft wat dat betreft veel weg van een rekening courant verhouding die bedrijven vaak met een bank hebben.

In plaats van de lening af te lossen wordt bij deze kredieten vaak de limiet verhoogd, omdat de lener er bijna nooit aan ontkomt deze limiet te bereiken. Dit extra bedrag aan lening heb je nodig, omdat je vaak meer uitgeeft als je meer financi�le ruimte hebt.Voordelen van een doorlopend kredietPluspunten van een doorlopende leningPositieve punten van een doorlopend krediet

Er zitten positieve punten aan een lening.Het eerste hiervan is de flexibiliteit.Dit geeft de kredietnemer meer mogelijkheden dan ze hebben bij een standaard lening die wordt afgesloten.

Het doorlopend krediet komt steeds meer in trek, mede door deze flexibiliteit en de goede voorwaarden.Hieruit volgt logisch dat het hypothecaire doorlopend krediet ook erg in trek is. Dit type krediet wordt doorgaans ingezet bij verbouwingen.

De rente van deze lening is relatief laag doordat het eigen huis als onderpand gebruikt wordt.Daarnaast zijn de voorwaarden redelijk gunstig en kan er flexibeler met stelposten worden omgesprongen.Alle doorlopende kredieten kennen deze aspecten. Wanneer je meer wilt lenen dan vooraf gedacht, dan is dit meestal te realiseren.

Maar als er bijvoorbeeld blijkt dat je een financi�le meevaller krijgt, dan is het interessant om zo min mogelijk krediet op te nemen natuurlijk.Een ander voordeel aan het doorlopend krediet is dat je relatief gezien weinig rente betaalt.De manier waarop banken en geldverstrekkers berekeningen maken is hier de oorzaak van.Ze weten dat een doorlopend krediet over het algemeen voor een hoger bedrag is en voor een langere tijd wordt afgesloten.

Omdat leningverstrekkers hier dus meer aan kunnen verdienen, is de geboden rente minder hoog. Hoe langer je een lening afneemt bij een bank of leningverstrekker, hoe meer deze verstrekker aan je verdient.Banken en geldverstrekkers zien bij deze leningen liever geen aflossing.

Voordelig hieraan is voor jou dat je niet op de huid gezeten wordt door een leningverstrekker en dat je zelf je plan kunt trekken met betrekking tot de aflossing et cetera.

Meer weten over rentetarieven doorlopend krediet, lees er meer over op de link in dit artikel.

3 opmerkingen:

  1. wie kan mij helpen aan een lening van 13.000 euro? met vriendelijke groeten Eric

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We bieden leningen aan alle eerlijke personen voor de noodzaak om verschillende projecten uit te voeren (waaronder de aankoop van appartementen, autoverkoop, investeringsleningen, schuldaflossing, huurbetaling of andere personeelskosten).

      E-mail: info@creditfinance-bank.com
      E-mail: Rolandgadner@outlook.de
      WhatsApp-nummer: +33784505888
      Website: https://creditfinance-bank.com

      Verwijderen
  2. Aanbieding voor alle individuen

    U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
    We kunnen u deze lening verstrekken.

    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Rolandgadner@outlook.de
    WhatsApp-nummer: +33784505888

    BeantwoordenVerwijderen